Om

Varmt välkommen till Decor Life!

Projektet – finns även på Instagram under namnet @decorlife.se -drivs av Tina Sundling och Weronica Fremenius. Vi har som ambition att skapa en samlingsplats på nätet för ett kreativt flöde, dit alla är välkomna att dela med sig av inspiration under parollen We decor life. Vi vill också skapa en plattform för våra gemensamma projekt.

tinaweronica2bw

 

Innergårdar. Det är något alldeles speciellt med dem. De innesluter en med sina väggar, får en att känna sig trygg och ger en alldeles extra känsla av att vara tillfreds med livet. Det är där på kullerstenarna på några vingliga stolar  i Göteborg som Decor Life:s historia tar sin början.

Där satt vi, Tina och Weronica, vid några tillfällen under den ljuva sensommaren 2014. Två kvinnor mitt i livet, som hade börjat nosa lite på varandra i försiktig mejlkontakt. En tanke hade fötts om att träffas och tänka tillsammans om såväl livet i stort som kring kommande projekt. Vi hade känt varandra i bloggosfären under ett antal år – Weronica med Living by W och Tina med Peppar och Vanilj . Vi hade skickat kommentarer fram och tillbaka och hade en ömsesidig respekt för varandras bilder och ord. Vi hade även liknande erfarenheter från livet och att nu befinna sig på en plats där vingarna förhoppningsvis skulle bredas ut lite mera. Vi kände på en gång att vi kunde vila i tystnaden med varandra. Och för oss båda är det ett tecken på att det finns det en grund att bygga vidare på. Det gjorde vi. Efter vårt första möte i Göteborg fortsatte samtalet som ett förutsättningslöst kreativt utbyte, där vi började formulera oss kring ett gemensamt projekt. Namnet Decor Life kom till oss.

Känslan av att vilja skapa en mötesplats på nätet, såväl för oss båda som för andra intresserade, växte sig stark. Vi studsade lite på våra respektive stolar av iver och gick runt med röda kinder av förälskelse i vår idé. Längtan att sätta igång blev stark. Vi valde att lansera ett Instagramkonto i slutet av september för att få fart under fötterna och för att på ett enkelt sätt nå ut till människor. Vi kunde inte ha önskat oss en bättre start för @decorlife:s konto på Instagram. Med en fotoutmaning under vår flagg fick vi en känsla av att vara på väg någonstans tillsammans med alla deltagare under parollen We decor life. Engagemanget och förtroendet för vår idé som strömmade emot oss under denna månad var översvallande och gav styrka att gå vidare.

Vi träffades på den där innergården igen. Våra pilar och tankekartor blev i samtal till fler och fler konkreta planer på vad Decor Life skulle kunna komma att bli. Vi drevs av en längtan efter att skapa ett kreativt flöde – såväl på Instagram som på blogg – dit alla skulle vara välkomna att dela med sig och bidra. Samtidigt ville vi skapa en plattform för oss själva som kreatörer. Vi talade om ett nytt angreppssätt, saker som vi tyckte oss sakna och sådant som vi själva skulle vilja läsa om och titta på. Vi ville berätta människors historier, tänka på inredning som berättelse och skapa tillfällen till möten såväl på nätet, som i verkliga livet.

Vi hoppas att du skall trivas här och att du kommer att vilja vara med i skapandet. We decor life.

 

2 kommentarer till

    • Tack snälla Victoria för dina fina rader – vi blir så glada – och hoppas att du kommer att vilja vara med här i bloggformat när vi kör igång med utmaningar och annat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *