Framöver

Jag ankom Göteborg med lite energi och få ord. Med en Toast Boman i magen, ögonfägnad med Blomrums buketter och molnen som började spricka upp på Avenyn tog jag sikte på att bara säcka ihop på hotellrummet efter att ha mött Tina. För all del, rätt så säckiga var vi väl där vi satt, men när vi kommer samman, så sprakar det alltid till. Det blev mycket prat om Decor Life. Såklart. Vårt gemensamma lilla skötebarn som alltsedan början har haft lust, glädje och inspiration som sin främsta drivkraft. Vi har båda känt att den gnista som vi kände i höstas, inte riktigt har infunnit sig under vintern. Det känns lite som om såväl vi själva som projektet har gått lite i ide.

Vi pratar om att hjärtat fortfarande klappar mycket för idén som drivit oss hela tiden, men vi känner också att det är dags att utvärdera och att tänka ut riktning framåt. Utgångspunkten har alltid varit att prova oss fram i stort och i smått. Ambitionen har varit att försöka arbeta utan prestige och kasta oss ut betydligt mer än vad vi båda är vana vid. Vi enas om att det har varit nyttigt på många sätt och att det även fortsättningsvis skall vara den känslan som formar detta. Orden studsar fram och tillbaka. Vi kommer överens om att ta en paus från utmaningarna här på bloggen. Vi pratar om all glädje och alla finheter som kommit i vår riktning, men känner samtidigt att inspirationen hos oss båda inte riktigt finns för denna form. Vi pratar om hur vi skall behålla tanken med We decor life . Vi spinner idéer om en samlingsplats och gästbloggare och alla möjliga roliga saker att ta tag i framöver. Men utmaningarna får vila. I alla fall just nu.

1015mönstergbg4xAll klorofyll och allt ljus i Palmhuset i Trädgårdsföreningen verkade livgivande och inspirerande på ett sällan skådat sätt för oss båda. Det kändes som om våra planer för bloggen om att skapa igen fick vingar här inne. När vi sedan satte oss ner på uteserveringen för årets första utefika och solen träffade oss i ansiktet kändes det ännu mer rätt. Såklart att det är nu vi sträcker på oss som yrvakna ur den där vilan. Och tänker nytt. Tänker stort. Tänker framåt. Tillsammans. We decor life. Så det så.

1115vardagsrum2xOch som ett tecken där i Göteborg, så fick jag ett telefonsamtal från budfirman om att de där efterlängtade skåpen som jag beställde under mellandagarna, skulle levereras. Jag är svag för tecken. I alla fall sådana som går att tolka i positiv riktning. Så i samband med solen, samtalen och skåpen kände jag ett rungande yes, yes, yes där i hotellrummet. Vi tolkar gärna Decor Life som ett begrepp som innefattar det mesta, men visst hamnar vi ofta i diskussioner om en av våra hjärtefrågor – inredning – när vi talas vid. Så denna gång lämnar jag över stafettpinnen till dig, Tina och er andra läsare med följande ord som jag skrev inne hos Trendenser i dag kring ”ytlighet och fernissa i inredningsbranschen”. Är det ett värde i att visa upp stökiga hem och stressar tjusiga bilder?

Alltid intressant att diskutera denna fråga där det inte finns några enkla svar tycker jag. När jag får frågan brukar jag svara med utgångspunkt från att vi som bloggare bjuder in våra läsare som gäster till vårt hem. Det är på många sätt annorlunda än att få besök i verkliga livet av någon såklart, men i grunden är det ändå lite lika. Oavsett vilka gäster man bjuder hem till sig så fungerar nog de flesta ungefär lika. Man putsar lite, man fixar lite, man lagar god mat, man dukar fint, man köper hem en bukett blommor till bordet. Man tar inte in sina gäster i ett ostädat förråd eller en superstökig tvättstuga. Jag vet inte varför man skulle känna sig bättre av att se det. Identifikation – jo då – men för mig handlar det om så mycket annat och mer än att visa upp ett stökigt hem på bloggen. Inget problem – jag är inte pedant, är högarnas drottning och har det ganska stökigt hemma mellanåt – men för mig handlar det snarare om att lyfta viktiga frågor och att vara en god bloggare på andra sätt än att visa smuts, stök och röra. Jag tror mig ha smarta läsare som kan sålla och som också ser inspirationen för vad den är. Sedan är jag även intresserad av att i en dialog samtala om inredning i mötet med människor – hur de själva gestaltar sitt hem. Jag har gjort några hemma hos där fokus låg på samtalet och inredning som berättelse, där jag inte stylade något själv utan skildrade det som redan fanns. Den genren vill jag utveckla och tror mycket på. Intressant fråga!

Med hopp om en fin start på veckan!

Weronica

8 kommentarer till

 1. Känner igen den här känslan i livet. Först är allt så fantastiskt nytt, roligt sedan kommer funderingarna, tvivlet, kanske omorientering. Ibland behöver man bara trycka på pausknappen ett tag, sedan är allt som vanligt igen men kanske med en ny insikt.
  Keep up the good work!

  • Ja pausknappen är livsviktig!
   Vissa gånger poppar den upp av sig självt jättesnabbt igen medans det vissa gånger går lite långsammare innan den släpper. Men den är aldrig för evig….

   Fin dag till dig!

 2. Vet ni vad jag skulle önska mej av er, en blandning av Decorlife och Fabriken.
  Fina Decorlife i centrum och av er utvalda bloggar på sidan. Det vore en perfekt kombo!
  Susanne

  • Susanne,

   Förstår hur du tänker och visst kommer vi ihåg allt fint Fabriken bar med sig! Men den är stängd och kommer så att förbli. Gemenskapen och lusten har vi tagit med oss hit istället och vi känner starkt för Decor Life nu :)

   Allt gott!

   ps. bloggtips kommer dyka upp emellertid. På ett eller annat sätt :)

 3. Så bra skrivet! Känner igen mig i en hel del.

  Jag är inte heller speciellt intresserad av att lägga upp ”fulbilder” på ett stökigt hem. Inte för det att jag tror att mina läsare tror att det alltid är undanplockat hos oss, som det brukar vara på bilderna jag visar, nej det fattar de nog att det inte kan vara med fem personer och två hundar i ett hus där både jag och mannen jobbar heltid eller t o m mer ;) Nej, ”fulbilder” vill jag inte lägga upp, för det känns inte så inspirerande. Tycker jag.

  Jag har full förståelse för att ni inte har orken/drivkraften att ordna fler utmaningar, men jag måste få säga att jag tycker det är väldigt synd! Det har varit så roligt att ta del av dessa…
  Åh, vad jag kommer att sakna detta :(

  Kram och ta händ om er!
  /Maria

  • Tack för dina ord Maria!

   Vi hämtar alla inspiration i olika saker, det som för någon är fint kanske för någon annan rent av är fult. Helt okej så klart, och nödvändigt när vi tänker efter. Tänk va platt och intet sägande det hade blivit då.

   Men ”fulbilder” är ju inte roligt att skapa. Då blir de heller inte så roliga att se, tänker jag…

   Vi låter oss svepas med av den inspiration vi känner just precis i stunden här på Decor Life och vi provar att vända oss lite hit och lite dit. Därför är det just nu uppehåll på Veckotema. Därmed inte sagt att det aldrig återkommer. Tvärtom, det tror vi det gör, lite då och då och i olika skepnader ;)

   Ha en fin dag!

 4. Jag håller med Maria här ovan. Jag förstår så att man inte orkar driva såna sajter ibland, men åhh, vad jag kommer sakna detta.

  Finns det något vi anhängare kan göra för att sajten och utmaningarna ska drivas vidare? En varsin vecka eller nåt?

  KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *