Måste vi välja mellan stökiga hem och tjusiga bilder?

Morgonen började med en vacker men oväntad frost på bilen, kattunge som smet ut och höjda röster. Fortsatte med bortglömda hörlurar, men tack vare det en svindlande vacker dos fågelsång på min morgonpromenad skogen. Så gott som allt kan vändas till något fint i sista ändan. Om man vill.

Men kan ett stökigt hem generera tjusiga bilder och sprida inspiration? Måste vi välja, och utesluter det ena alltid det andra? Så klart inte, men samtidigt kanske på sätt och vis. Eller?

tulpanblad
Det beror nog på vad man väger in i begreppen och vad man har för förväntningar. Jag vill för egen del ha lite allt möjligt och vet inte alltid vad som kan komma att inspirera mig just i dag. Om ljuset faller mjukt och vinkeln känns ärlig kan jag fastna länge på en bild som kan ha det mest vardagligaste uttryck av de alla. Det kan  vara en övergiven familjefrukost. Med smulor och halvtomma mjölkglas.

Ett tonårsrum som väcker igenkännandets varma nickande i mitt bröst när jag ser klädhögarna som förekom den roliga kvällen med möten för första gången. I nästa sekund känner jag något helt annat inför tonårsrummet när det helt plötsligt är ett rum i mitt eget hus. Men jag strävar efter att återkomma till den varma känslan så fort jag kan. Jag stänger helt sonika dörren och vänder blicken ut mot mitt nystädade vardagsrum i stället.

För det mesta är det nog trots allt inte bilder som kan tolkas som DIY-inspiration gällande stökigt hem jag i första hand törstar efter. Jag har trots allt en väldigt väl utvecklad  förmåga att själv skapa ett vardagligt och i allra högsta grad stökigt hem. Nej, jag vill ha något annat, i alla fall något mer. Ögongodis och drömmar om vackra ting och hem. Lite vardagsflykt och inspiration.

Jag vill inte välja, vare sig när jag ger eller när jag tar. Det ska inte behövas.

Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *