We decor life | Välkommen med bidrag till tema Vardag

Tema vardag. Mitt i sjukstugans högtidsstund i februari. Vete sjutton – jag hade nog hellre ägnat mig åt viss eskapism nu Tina, än att grotta ner mig i vardagens trivialiteter. Men det är ju även som sonen säger när jag går runt här med min kamera och försöker finna inspirationen som är på vift. ”Att vara sjuk är ingen vardag. Det är ju något som är som det inte brukar vara”. Barnen är stora nu och vi läser inte längre Alfons Åberg. Men nu när jag sätter mig ner och skall ta mig an den här texten om vardag kommer jag att tänka på Alfons farmor i en av böckerna, när Alfons sörjer lite över att juletiderna går mot sitt slut. Och så berättar [Alfons och pappa] vad de har räknat ut: att man skulle hoppa över allt vanligt tråk – så skulle man ha roligt jämt, varenda dag. Farmor bara skrattar. ”Det var det dummaste …”, och så skrattar hon ännu mer. ”Ja, det var det D-U-M-M-A-S-T-E jag någonsin hört. Då skulle man ju aldrig få skoj! Om det är roligt jämt, så visste man ju inte att det var roligt! Var ni glada att ni är lessna! Tråkiga saker finns till bara för att man ska märka skillnad när det roliga kommer sen.”

decorlifevardagVardag är fint. Eller Varje dag som jag brukar säga – lite som Everyday Life på engelska. När jag blir nostalgisk och ser tillbaka på sådant som jag genuint saknar, är ofta rutinerna i fokus, inte de speciella dagarna. Det där som skavde och som man stundtals längtade bort från då. ”Tänk att få sova en hel natt själv i sin säng utan små knän i ryggen. Som en bal på slottet. Underbart”. Med stora barn som varken läser Alfons Åberg eller sover i min säng längre är det just det som jag kommer ihåg som något så himla fint. Än så länge sprider de ut sina läxor på matbordet här hemma, elektroniska prylar lite här och var, hårtofsar och hörlurar. Även om jag stundtals retar mig på att de aldrig plockar undan så blir det i en frusen stund som på de här bilderna med deras ihopfösta ting, något riktigt vardagligt vackert som jag vill hålla fast vid.

decorlifevardag1Fotografi och text: Weronica Fremenius

We decor Life

Nu har du möjlighet att länka ditt inlägg om du har lust att blogga utifrån veckans tema vardag. Det går också fint att tagga #wedecorlife #vardag på Instagram. Heja!

För att ditt inlägg ska vara kvalificerat att delta med länkning vill vi att det ska framgå i ditt inlägg att det är ett bidrag till Decor Life | We decor Life-tema samt en fungerande länk till oss. Vi svarar gärna på frågor såväl här på i bloggens kommentarsfält som via vårt kontaktformulär.

10 kommentarer till

    • Det där med vår moderna teknik är ju bara så himla kul. När det inte strular :)

      Hoppas det funkar nu!

      Ha en fin dag och tack för att du vill vara med och bidra!!!

  1. Pingback: Min vardag
  2. Härligt inlägg! Vardag är bara bäst, och om den inte är det så behöver man definitivt fundera om på sina prioriteringar för vad är pointen om man liksom lever bara för dom där få dagarna som det är fest eller sememster? Mina barn håller på och växer ur Alfons Åberg och alla såna böcker, och det hugger lite i hjärtat, samtidigt som det är skönt att dom är så stora att dom klarar det mesta själv! Vemodigt, bitterljuvt på nåt sätt. Jag förstår verkligen varför folk längtar efter barnbarn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *